Centre Excursionista  Balsareny

Fem cim a la Pica d’Estats

El passat cap de setmana, 10 i 11 de juliol, vam fer la sortida a la Pica d’Estats. El dissabte, un total de dotze persones, després d’un bon dinar, vam començar la primera part de l’ascenció. Vam sortir a les 5 de la tarda de l’aparcament i vam arribar al primer llac a les 8 del vespre aproximadament, lloc on vam acampar per passar la nit. Durant el trajecte ens va agafar un bon xàfec, que ens va deixar una mica xops. A les 6 del matí, amb la primera claror del dia, vam començar a caminar per intentar arribar al cim el més d’hora possible. Durant aquesta segona part de l’ascensió vam trobar molta neu, fins i tot vam haver de fer servir els grampons. Sobre les 9 del matí fèiem el cim de la Pica d’Estats, amb un temps esplèndid. Després de carregar forces i les fotos de rigor, vam començar el descens. A alguns encara els van quedar forces per fer dos cims de més de 3.000 m. que queden molt a prop; el Verdaguer i el Montcalm. A les 12.30 tornàvem a ser al lloc d’acampada. Després de recollir tot, vam fer via cap el lloc de sortida, on vam arribar sobre les 3.30 de la tarda.

En resum, podem dir que tot va anar molt bé. 

A l’apartat de “fotos activitats” podeu veure un recull de fotos d’aquesta sortida.